Download Alan Ford apk

Alan Ford je nesumnjivo jedan od najpopularnijih stripova koji su se ikada pojavili na području bivše Jugoslavije. Iako nikada nije postigao planetarnu popularnost, u Jugoslaviji je postigao ogroman uspeh, uglavnom zbog britkog jezika prevodioca Nenada Brixy-ja koji je dao poseban šmek ovom stripu. Stari brojevi, takozvana klasik serija, ne može se porediti sa novijim izdanjima koja deluju kao bleda kopija u odnosu na prve brojeve koji su izdavani na srpskohrvatskom jeziku. Naša misija je da upravo te stare brojeve dovedemo do vas i to na vaše telefone u vidu mobilne aplikacije za Android.

UPUTSTVO:

Kada pokrenete aplikaciju prikazaće vam se lista trenutno dostupnih stripova. Kada izaberete strip otvoriće vam se isti u novom prozoru. Stranice listate povlačenjem prsta levo, odnosno desno (swipe) ili pritiskom na strelice desno, odnosno levo. Povlačenje prsta na gore otvara "skoči na stranu" dijalog, a povlačenje prsta na dole prekida čitanje stripa. Ako dugo zadržite prst na stranici prikazaće vam se naslov stripa koji trenutno čitate.

Ukoliko imate mali ekran možete uvećati sliku dvostrukim pritiskom na istu, ili koristeći dva prsta (kao i regularne slike kad gledate u galeriji vašeg telefona). Kada je slika uvećana prevlačenje prsta neće otvoriti sledeću (odnosno prethodnu) stranicu već će vam dopustiti da pomerate sliku kako biste pogledali ostatak iste.

NAPOMENA:

Svaki strip je velik 15-16 MB tako da je najbolje da čitate sa wireless-a. Jednom pročitani (prelistani) stripovi se keširaju na telefonu tako da ih kasnije možete čitati i preko 3G-a bez dodatnih troškova (i dalje je potrebna internet konekcija da povuče listu stripova). Ako puno čitate moguće je da aplikacija zauzme previše prostora na telefonu. U tom slučaju koristite "Clear data" opciju na telefonu da obrišete sve stripove.

ZA URADITI:

* Automatsko preuzimanje stripova bez prelistavanja
* Brisanje preuzetih stripova direktno iz aplikacije

POZNATI PROBLEMI:

1) Ponekad se aplikacija "sruši" odmah po pokretanju, ali obično nastavi da radi bez problema.
2) Na sporijim/nestabilnim konekcijama (edge/hsdpa/3g) listanje stripova zna da koči. Vratite se na prethodnu stranicu pa ponovo na sledeću (swipe levo pa desno). Ovo se dešava samo prvi put kad se lista strip (kad nema keširanih stranica).

ZA KRAJ:

Podržite nas ocenom ovde i/ili recenzijom i dajte nam podstrek da brže dodajemo nove epizode!

Download